☰ Termékek

Pálinkafőző 20 L Standard

Standard réz lepárló. A pálinkafőző részei: 20 literes cefre tartály, kupola + hattyúnyak, hűtőtekercs víztartállyal.

Biztonságos főzés

Fűtése: gázégővel vagy elektromos főzőlappal. Vízfürdős melegítéssel is használható így a leégés 100% ban elkerülhető.

 

Alapanyag

 

Fontos, hogy pálinkafőző vörösréz készüljön. A vörösréz katalizátorként segíti az aromaanyagok párolgását, egyes káros összetevőket megköt, ezzel tisztítja a pálinkát. Más alapanyagok használata csábító az alacsonyabb ár miatt, de ha megalkuszunk a pálinkafőző anyagát illetően, akkor sosem fogunk igazán tiszta, finom minőségi pálinkát főzni.

 

A forma

 

A gömb alakú főzőüstnek fontos szerepe van a tiszta pálinka főzésében. A pálinkafőzéskor csak az főzőüst falát tudjuk melegíteni, így az üstfal mentén a melegedő cefre felfelé áramlik. A gömb formájú üstfal a felszálló meleg cefrét az üst közepe felé irányítja, így biztosítja a cefre folyamatos mozgását-keveredését, a meleg és a kevésbé meleg cefre folyamatos körforgását. A folyamatos cefre mozgás a leégés ellen is véd.

 

Hagymakupola

 

A hagyma alakú kupolába a cefregőz egy szűk nyíláson át érkezik, majd a kupolában egy tágabb térbe kerül. A kitáguló gőz hőmérséklete lecsökken, és a magasabb forráspontú összetevők egy része itt kicsapódik. A gömb alakú kupola felülete sokkal nagyobb, mint a kúp alakúaké, ezért nagyobb felületen hűl, és ettől a tisztító hatás még erősebb.

 

Ingyenes kiszállítás.

További információ: Tel: 00 36 30 9 159 950

 

Raktáron.

 

Kapcsolodó termék: leégést gátló szűrő

  • A felhasználó az oldal linkjét hozzáadhatja a:
  • facebook.com