☰ Termékek

Pálinkafőző 5 literes prémium Alembic

Ár:94500.00Ft
Kosárba
  • Más gyártó hasonló olcsóbb terméke a forrasztás " minősége"
    Más gyártó hasonló olcsóbb terméke a forrasztás " minősége"
  • Más gyártó hasonló olcsóbb terméke a forrasztás " minősége"
    Más gyártó hasonló olcsóbb terméke a forrasztás " minősége"

Klasszikus vörösréz lepárló. Igazi műremek. Vörösréz lemezből!  A pálinkafőző részei : 10 literes cefre Tartály , Kupola + hattyúnyak , hűtőtekercs víztartállyal .

Biztonságos főzés

Fűtése : gázégővel vagy Elektromos főzőlappal.

Alapanyag

 

Fontos, hogy pálinkafőző vörösrézből készüljön. A vörösréz katalizátorként segíti az aromaanyagok párolgását, egyes káros összetevőket megköt, ezzel tisztítja a pálinkát. Más alapanyagok használata csábító az alacsonyabb ár miatt, de ha megalkuszunk a pálinkafőző anyagát illetően, akkor sosem fogunk igazán tiszta, finom minőségi pálinkát főzni.

 

A forma

 

A gömb alakú főzőüstnek fontos szerepe van a tiszta pálinka főzésében. A pálinkafőzéskor csak az főzőüst falát tudjuk melegíteni, így az üstfal mentén a melegedő cefre felfelé áramlik. A gömb formájú üstfal a felszálló meleg cefrét az üst közepe felé irányítja, így biztosítja a cefre folyamatos mozgását-keveredését, a meleg és a kevésbé meleg cefre folyamatos körforgását. A folyamatos cefre mozgás a leégés ellen is véd.

 

Hagymakupola

 

A hagyma alakú kupolába a cefregőz egy szűk nyíláson át érkezik, majd a kupolában egy tágabb térbe kerül. A kitáguló gőz hőmérséklete lecsökken, és a magasabb forráspontú összetevők egy része itt kicsapódik. A gömb alakú kupola felülete sokkal nagyobb, mint a kúp alakúaké, ezért nagyobb felületen hűl, és ettől a tisztító hatás még erősebb.

 

 

  • A felhasználó az oldal linkjét hozzáadhatja a:
  • facebook.com